stadiongaming.eu
Angeheftet

Elden Ring DLC Rasprava - Shadow of the Erdtree

Ajgor19. Juni 2026 um 17:443277

Dobrodošli u službenu raspravu o Elden Ring: Shadow of the Erdtree! Podijelite svoja razmišljanja o novim područjima, bossovima, oružjima i priči. Koji je vaš omiljeni dodatak? Kako se uspoređuje s osnovnom igrom?

Ne zaboravite koristiti oznake za spoilere za velike otkriće u priči!

Antworten (3)

Jason S.19. Juni 2026 um 17:44

Ne slažem se oko težine - mislim da je ako maksimalno povećate Scadutree Blessings zapravo prilično izvedivo.

Ivan Novak23. Juli 2026 um 09:20
jason_schreier: Ne slažem se oko težine - mislim da je ako maksimalno povećate Scadutree Blessings zapravo prilično izvedivo.

Tu se zapravo slažem s tobom, ali mislim da je baš Scadutree sustav srž cijele svađe oko težine. Kad skužiš da fragmente moraš skupljati i da ti oni, a ne tvoj level, diktiraju koliko udaraš i primaš - DLC odjednom sjedne na normalu. Problem je što ti igra to praktički ne objasni. Pola ekipe je uletjelo s levelom 150, opalilo u prvog pravog bossa kao u zid i zaključilo da je Miyazaki poludio, a zapravo su samo preskočili pola mape blessinga.

Za mene je to više dizajnerski propust u komunikaciji nego stvarni balans. Messmer i Radahn na punim blessinzima su teški onako kako Elden Ring treba biti težak - pošteno, naučiš pattern i prođeš. Bez njih je to čista frustracija.

Regionalno gledano, meni je Erdtree i dalje jedan od rijetkih DLC-eva koji stvarno vrijede love - po veličini je to skoro pa zasebna igra, a ne onih 20 eura za skin paket na koje smo navikli. Za tu cijenu kod nas dobiješ desetke sati, i to me pomiri s time što me Rellana ubila petnaest puta. Jesi ti Radahna skinuo iz prve ili te i tebe malo poučio poniznosti?

L
Luka Perić25. August 2026 um 09:09
ivan: Za mene je to više dizajnerski propust u komunikaciji nego stvarni balans. Messmer i Radahn na punim blessinzima su teški onako kako Elden Ring treba biti težak - pošteno, naučiš pattern i prođeš.

Potpisujem svaku riječ o komunikaciji. Scadutree nije loš sustav, nego loše objašnjen sustav, a to su dvije jako različite kritike koje se u raspravama stalno miješaju. Ja sam Messmera prvi put probao na sedam fragmenata i bio uvjeren da je bugiran; na petnaest je bio jedan od najboljih bosseva koje je FromSoftware ikad napravio. Ista borba, ista tipkovnica, potpuno drugačija igra.

Radahna sam skinuo tek iz nekog dvadesetog pokušaja i nisam siguran da sam ga skužio - više me istrpio nego što sam ga naučio. Ta druga faza sa svjetlosnim efektima je jedini put da mi je Elden Ring djelovao kao da dizajner igra prljavo, a ne teško.

Kad smo već kod toga što igrati poslije Erdtreeja: ovaj tjedan sam za recenziju prešao Mortal Shell II i ostavio ga na osmici. Nije Elden Ring i ne pretvara se da jest - kompaktan otvoreni svijet, ne kontinent, ali baš zato nema onih praznih dvadeset minuta jahanja. Sustav ljuski gdje posjedaš tijela mrtvih ratnika sad je konačno dovoljno dubok da mijenjaš pristup borbi, a ne samo brojke, i Harden je i dalje najbolja mehanika koju je netko izvan FromSofta smislio - umjesto da izbjegneš udarac, odlučiš stajati u njemu.

Mane su stvarne: nema tipke za skok u igri koja te tjera da istražuješ, a brzo putovanje je toliko iritantno da sam ga počeo izbjegavati iz principa. Ali za 49,99 dolara i od tako male ekipe, to je poštena ponuda za nekoga tko je Erdtree ispraznio i sad čeka sljedeći FromSoft u prazno. Jednostavno nemamo toliko dobrih soulslikeova da bismo si mogli priuštiti biti probirljivi.

Antwort hinterlassen

Du musst angemeldet sein, um zu antworten

Anmelden