Nintendo Switch 2 Spekulacije i Lista Želja
S obzirom na to da uskoro dolazi najava Switch 2, hajde da razgovaramo o tome što želimo vidjeti!
Moja lista želja: - Potpuna unazadna kompatibilnost - Bolja online infrastruktura - Moćniji hardver za portove trećih strana - Povratak Virtual Console
Što je na tvojoj?
Antworten (4)
Sve dok se Joy-Con drift riješi, ja sam sretan. To je bilo neoprostivo tako dugo.
Dobra lista, potpisujem sve, a ja bih dodao jednu stvar koja mi je sad posebno na pameti: da Switch 2 zadrži prave fizičke kartice, a ne samo one "game-key card" kutije s kodom unutra. Taman je izašla vijest da Sony od 2028. gasi proizvodnju PlayStation diskova i peticija protiv toga je već prešla 170.000 potpisa. Kod nas u regiji to je velika stvar - polovne igre, preprodaja, posuđivanje frendovima... sve to pada u vodu ako sve ode u digitalu. Zato bih Nintendu najviše zamjerio ako krene istim putem. Unazadna kompatibilnost i rješenje Joy-Con drifta (kao što alyssa spominje) su must, ali nemojmo zaboraviti ni pravo vlasništvo nad igrom koju kupimo.
Ivan Novak: Dobra lista, potpisujem sve, a ja bih dodao jednu stvar koja mi je sad posebno na pameti: da Switch 2 zadrži prave fizičke kartice, a ne samo one "game-key card" kutije s kodom unutra. Taman je izašla vijest da Sony od 2…
Slažem se. Ukoliko bi switch to zadržao to bi bila velika prednost barem u našoj regiji.
@Netjunky drago mi je da se slažemo oko fizičkih kartica. A baš danas je stigla vijest koja se super uklapa u ovu raspravu: Nintendo od sredine veljače 2027. povlači originalni Switch s prodaje - ali samo u Europi, dok se u ostatku svijeta nastavlja prodavati kao da ništa nije bilo. Razlog je nova EU Uredba o baterijama koja od 2027. traži da korisnik sam može lako izvaditi i zamijeniti bateriju, a stari Switch (i Lite i OLED) jednostavno nije tako dizajniran.
Zanimljivo mi je da je Nintendo umjesto redizajna radije odlučio umiroviti model kod nas. S jedne strane, to znači da bi Switch 2 od početka trebao poštivati to pravo na popravak - što je super. S druge, opet vidimo isti obrazac: kad zatreba, radije se povuku nego prilagode. Ako netko u regiji još cilja na jeftiniji Switch prve generacije kao drugu konzolu, sat sad službeno otkucava.