Rasprava o Soulslike Žanru - Izvan FromSoftwarea
FromSoftware je stvorio žanr, ali su drugi studiji napravili nevjerojatne naslove. Hajde da razgovaramo o soulslike igrama koje nisu od FromSoft!
Moji favoriti: - Lies of P (najbolja borba izvan FromSoft) - Nioh 2 (najdublja raznolikost buildova) - Remnant 2 (coop souls s oružjem)
Koji su vaši?
Odgovori (2)
Salt and Sanctuary/Sacrifice za 2D souls fanove. Brilliant igre.
Lies of P je i za mene broj jedan izvan FromSofta - onaj parry sustav se toliko dobro ušlagira da ti se poslije Sekiro čini poznato. Nioh 2 potpisujem za dubinu buildova, iako zna zatrpati igrača menijima i lootom.
Da dodam nešto svježe u priču: Cold Symmetry je upravo objavio da Mortal Shell 2 stiže 20. kolovoza na PC, PS5 i Xbox Series. Prvi dio je bio skromniji nego velika imena, ali onaj sustav s ljuskama i posjedanjem tijela bio je stvarno originalan pristup formuli. Ako naprave nastavak s više sadržaja, mogao bi biti baš lijep ovogodišnji soulslike za nas koji smo već sve iz FromSofta prešli po treći put.
Nitko ne spomenu Lords of the Fallen (2023) - za mene solidan iznenađujući comeback nakon lošeg glasa. Je li ga netko ovdje gurao do kraja?