stadiongaming.eu

Indie igre skrivene dragocjenosti - Podijelite svoja otkrića

Ajgor19. lipnja 2026. u 17:45982

Podijelimo te indie igre koje su prošle ispod radara, ali zaslužuju više pažnje. Ja ću početi:

- Balatro (roguelike poker, nevjerojatno zarazno) - Animal Well (puzzle platformer, Metroidvania vibra) - Pacific Drive (survival vožnja, jedinstveni koncept)

Koje su vaše skrivene dragocjenosti?

Odgovori (2)

Jason S.19. lipnja 2026. u 17:45

Inscryption me još uvijek progonii. Meta-naracija mi je potpuno otvorila oči.

Ivan Novak13. srpnja 2026. u 09:05
jason_schreier: Inscryption me još uvijek progoni. Meta-naracija mi je potpuno otvorila oči.

Inscryption je apsolutni dragulj, taj trenutak kad shvatiš u kakvu si igru zapravo upao je nešto najbolje što mi se dogodilo zadnjih godina. Ako ti je legla ta meta-vibra, baci oko na Pony Island i The Hex od istog autora (Daniel Mullins), sve to živi u istom bolesnom svemiru.

Od mene par preporuka: Tunic (slatka lisica, a ispod je brutalno pametna zagonetka), Outer Wilds (ne bih ni riječ više rekao da ne pokvarim) i Chants of Sennaar za one koji vole dešifrirati jezike.

Usput, baš danas pišem o Paddle Paddle Paddle - malenoj indie igri koja je preko Steamovog pravila od dva sata vraćena oko 55.000 puta iako ima 90 posto pozitivnih recenzija. Kod ovakvih kratkih dragulja solo developeri stvarno ovise o svakoj prodaji, pa ako vas neka od ovih kupi za sat-dva zabave - razmislite prije nego kliknete povrat. Vrijedni su tih par eura.

Ostavi odgovor

Moraš biti prijavljen za odgovaranje

Prijava